KUCHAŘ - ČÍŠNÍK
obor 65-51-H/01 (od 1. 9. 2009 počínaje prvním ročníkem)
Zaměření na přípravu jídel a vykonávání podnikatelských aktivit v oboru.
Jedná se o tříleté studium zakončené závěrečnou zkouškou, absolvent získává střední odborné vzdělání (výuční list) a odbornou přípravu pro výkon oboru kuchař - kuchařka. Profil absolventa učebního oboru
- Ovládá techniky opracování potravin a jejich zpracování Cílem oboru kuchař - kuchařka je poskytnout základní poznatky z celé oblasti společného stravování s převažující orientací na úsek technologie přípravy jídel. Těžiště je v osvojování odpovídajících profesních dovedností a návyků. Jen tak mohou být absolventi oboru dobře připraveni na povolání a na samostatné vykonávání ve všech typech provozních jednotek.Absolventi se po nezbytném zapracování uplatní ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb. Osvojení základů podnikání umožní absolventům po delším zapracování stát se soukromým podnikatelem ve stravovacích službách. Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik
Kuchař - kuchařka: ![]() PRACOVNÍ A OCHRANNÉ POMŮCKY |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |